Δελτίο τύπου: Sougliani Trail 2017 - Προσθήκη νέου αγώνα με την ονομασία Sougliani Race 12km

05 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου Δ.Σ. Φυσιολατρικού Ορειβατικού Συλλόγου Σταυρού.  06/03/2016

Προσθήκη νέου αγώνα με την ονομασία Sougliani Race 12km στη διοργάνωση  Sougliani Trail 23/4/2017.
Το Δ.Σ του Φ.Ο.Σ  Σταυρού αποφάσισε για φέτος, το 2017,κατά την 3η διεξαγωγή του Sougliani Trail  και για κάθε επόμενη διοργάνωση να υπάρξει η  προσθήκη ενός αγώνα με την ονομασία Sougliani Race 12km. Οι αθλητές θα ξεκινάνε από το ίδιο σημείο εκκίνησης  που ξεκινάει και ο αγώνας Sougliani Trail 24,5km και μέχρι το 8,2 χλμ θα είναι η ίδια διαδρομή και για τους δυο αγώνες . Οπότε οι σταθμοί 1ος Συκιάς Πέτρα 3,5km και 2ος Παλιόχωρα 8,2km θα είναι κοινοί και για τους δυο αγώνες. Στη συνέχεια οι αθλητές  που θα συμμετέχουν στον νέο αγώνα Sougliani Race 12km θα ακολουθούν το μονοπάτι Ν. 3 (που είναι το τελευταίο κομμάτι του κανονικού αγώνα Sougliani Trail 24,5km) για να καταλήξουν εκεί  όπου ξεκίνησαν, στο πρώτο δημοτικό σχολειό Σταυρού.   Επομένως, η νέα αυτή  διαδρομή Sougliani Race  περιλαμβάνει  12 χλμ. και συνολικά υψομετρικά ανάβασης/κατάβασης 750+. Οι λόγοι  για τους οποίους  πάρθηκε αυτή η απόφαση είναι να   παρέχουμε  την δυνατότητα  στους  αθλητές  με μικρότερη εμπειρία  αγώνων να συμμετέχουν και να αναμετρηθούν  με την  πρόκληση μιας  μικρότερης δυσκολίας  του αγώνα και να  απολαύσουν και αυτοί με την σειρά  τους το Στρατονικό Όρος. Το ψηλότερο σημείο αυτής  της  διαδρομής είναι στο 5,9 χλμ η κορυφή Προφήτης Ηλίας  στα  665μ. υψόμετρο . Ο νέος  αγώνας θα διεξαχθεί την ίδια μέρα και ώρα 10π.μ. με το Sougliani Trail 24,5 km και το Sougliani Kids 1km.
Στον παρακάτω  σύνδεσμο μπορείτε να δείτε  τη  διαδρομή του  προστιθέμενου αυτού αγώνα: