Φ.Ο.Σ. ΣΤΑΥΡΟΥ

  

 

Σουγλιάνι TRAIL 3D animation

 

Ορειβασία στον Άνω Σταυρό - Μένουμε Έλλάδα

 

Ταξιδεύοντας με τον ΦΟΣ Σταυρού

Πεζοπορία Στρατονικό  Όρος

Κοινή ανάβαση με την Ορειβατική παρέα Αλεξανδρούπολης

Ημερομηνία Πεζοπορίας: Κυριακή 19/02/2017

Συνολική απόσταση: 23 χλμ.

Βαθμός δυσκολίας: (Γ)  Δύσκολη.

Τόπος συνάντησης: Στα γραφεία του Φ.Ο.Σ  Σταυρού ( Πλατεία Άνω Σταυρού).

Ώρα συγκέντρωσης: 08:50 π.μ.

Ώρα εκκίνησης: 09:00 π.μ.

Περιγραφή διαδρομής:

Ξεκινάμε  από την πλατεία του Άνω Σταυρού μπροστά από τα γραφεία του Φ.Ο.Σ. Σταυρού και συνεχίζουμε  προς  το Αγνάντι.  Μπαίνουμε στο  μονοπατι ν.5. Πρόκειται για ένα στενό, τεχνικό μονοπάτι και  φτάνουμε  έτσι στη  περιοχή Συκιάς Πέτρα . Το υψόμετρο αυτής της περιοχής είναι 400μ. 
Ξαναμπαίνουμε  στο μονοπάτι ν.5 και σε συνέχεια αυτού στο μονοπάτι ν.4 και φτάνουμε  στη κορυφή Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 660μ. Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκινά κατάβαση, στην αρχή απότομη αλλά στη συνέχεια  πιο  ομαλή για να καταλήξουμε στη  περιοχή Παλιόχωρα  ( υψόμετρο 470μ. )
Έπειτα, ακολουθάμε  ένα κομμάτι δασικού δρόμου 580μ. μπαίνουμε  σε μονοπάτι (Περιοχή Κοπρισιά),  και καταλήγουμε  σ την  περιοχή Τσολάκη
υψόμετρο 812μ.. Συνεχίζουμε  προς  τους Σταυρούς  για περίπου 2,8χλμ.,όπου συναντάμε ένα κολονάκι. Εκεί ξεκινάει και η τελευταία ανηφόρα της διαδρομής: σε 800μ. απόσταση οι πεζοπόροι ανεβαίνουμε  180μ. υψόμετρο, για να καταλήξουμε  στην κορυφή Σουγλιάνι στα 859μ. υψόμετρο.

Από εκείνο το σημείο έχουμε κατάβαση για 2χλμ. Στη πορεία θα  συναντήσουμε τα  σηματοδοτημένα μονοπάτια ν.1(κατάβαση) και ν.2(ανεβοκατεβάσματα με μικρά υψομετρικά). Μόλις τελειώσουν αυτά τα μονοπάτια  περνούμε  πάλι σε δασικό δρόμο  και φτάνουμε  στη  περιοχή Παλιόχωρα.(υψόμετρο 470μ.) Τέλος , ακολουθούμε το  μονοπάτι ν.3, που στο πέρασμα του θα κατέβουμε περίπου 220 ξύλινα σκαλοπάτια, φτιαγμένα από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού.(σύνολο: 6,5 ώρες  πεζοπορίας  χωρίς στάσεις)

Εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια η αθλητικά παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, Μπατόν πεζοπορείας, αντιανεμικό/αδιάβροχο, νερό.

Για  πληροφορίες  στο  τηλ. 6983054323  Αγκοτάκης  Γιάννης.

 Copyright © 2014 All Rights Reserved. PCgate