Φ.Ο.Σ. ΣΤΑΥΡΟΥ

  

 

Σουγλιάνι TRAIL 3D animation

 

Ορειβασία στον Άνω Σταυρό - Μένουμε Έλλάδα

 

Ταξιδεύοντας με τον ΦΟΣ Σταυρού

Ξεκινήσαμε από τα Κ.Ε.Π. Σταυρού στις 08:00πμ. και φτάσαμε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής με Λεωφορείο. Αρχίσαμε την πεζοπορία μας κατηφορική σε όλο το μήκος της και φτάσαμε μετά από 5:30 ώρες στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Στη πορεία συμμετείχαν συνολικά 26 άτομα.

Ξεκινήσαμε από τα γραφεία του Συλλόγου μας στην πλατεία του Άνω Σταυρού στις 08:30πμ.  και φτάσαμε στα Στεφανινά Θεσσαλονίκης σε  481μ.υψόμετρο, με ιδιωτικά ΙΧ.. Η πεζοπορία ήταν ανηφορική σε όλο το μήκος της και φτάσαμε μετά από 2:30 ώρες στην κορυφή Γιαννίτσι 1092μ. υψόμετρο. Επιστρέψαμε στη καλύβα των κυνηγών, λίγο πιο κάτω,  όπου εκεί μας περίμενε ζεστή φασολάδα και τσάι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανινών.   Ξεκουραστήκαμε για 1 ώρα,  και επιστρέψαμε από διαφορετική διαδρομή, κατηφορική, αρκετά απότομη και τεχνική σε μονοπάτι και φτάσαμε στα Στεφανινά σε 2:30 ώρες, και συνολικά 25 άτομα.

Πεζοπορία: Βερτίσκος (κοινή ανάβαση με τον Ε.Ο.Σ. Νιγρίτας). 27/11/2016

Ξεκινήσαμε από τα γραφεία του Συλλόγου μας στην πλατεία του Άνω Σταυρού στις 07:30πμ. και φτάσαμε στη Νιγρίτα στις 08:30πμ. Ακολουθήσαμε δασικό Δρόμο με τα ΙΧ  για 7 χλμ. μέχρι να φτάσουμε στην αρχή του μονοπατιού στα 450 υψόμετρο. Εκεί αφήσαμε τα ΙΧ και ξεκίνησε η πεζοπορία μας μέχρι να φτάσουμε στο Καταφύγιο Ε.Ο.Σ. Νιγρίτας στα 700μ. υψόμετρο. Μας πρόσφεραν καφέ και τσάι, και μετά από 30 λεπτά ξεκούρασης, συνεχίσαμε την πορεία μας από διαφορετικό μονοπάτι για να καταλήξουμε στο σημείο όπου ξεκινήσαμε. Η πεζοπορία διήρκεσε  5 ώρες.Στη πεζοπορία συμμετείχαν συνολικά 22 άτομα

Ξεκινήσαμε απο την Αρέθουσα  και έπειτα απο 3 .ώρες φτάσαμε στην κορυφή Γιαννίτση στα 1090μ υψόμετρο με συμμετοχή 15 ατόμων και επιστρέψαμε απο την ίδια διαδρομή.

Πεζοπορία: Χορτιάτης Θεσσαλονίκης 13/11/2016

Ξεκινήσαμε από το Κ.Ε.Π. Σταυρού και φτάσαμε στο Καταφύγιο Χορτιάτης Σ.Ε.Ο. με ιδιωτικά ΙΧ.  Αρχίσαμε την πεζοπορία μας, η οποία ήταν κυκλική.Περάσαμε από την κορυφή και η πεζοπορία διήρκεσε 5 ώρες. Στη πεζοπορία συμμετείχαν συνολικά 23 άτομαCopyright © 2014 All Rights Reserved. PCgate